onsdag 8 februari 2012

MÖJLIGHET att jobba längre för att värna välfärden.


Helt otroligt hur information kan misstolkas i dagens samhälle. På facebook och många andra siter sprider sig redan bilder om hur Reinfeldt framstår som en pensionärshatande översittande politiker. Men de flesta som sprider bilderna och annan propaganda har inte uppfattat hela innebörden. Det man menar är att man ska kunna, om man vill, arbeta längre än idag. Man tvingar inte folk att jobba tills man är 70 eller 75. Att Reinfeldt och många andra partiledare eller politiker kan gå i pension redan när de är 50 är väl kanon, tänk vilken karriär man har gjort om man arbetat så bra att man kan gå i pension redan då.

Jag vet flera som skulle vilja jobba längre om de fick chansen men icke sa nicke.

Magdalena Andersson, riksdagsledamot från Jönköping skriver på sin blogg:

"Tvingas eller ha rätt till. Visst är det skillnad! Tvingas att lämna arbetslivet vid 67 som idag, eller en framtida rätt att välja att vara kvar i arbetslivet till 75? Om man vill. Om man känner att man orkar. Inte för att man måste. Utan för att man behövs och för att man själv vill. För att vi blir äldre och äldre."

Läs Magdalena Anderssons blogg här.

För er som inte har förstått vad det hela handlar om eller bara vill läsa mer om detta. Klicka här. Det handlar om möjligheten att jobba längre för att värna välfärden.


3 kommentarer:

  1. Fortsätt blogga om politik, jag behöver någon som pratar rakt och rent. Jag har svårt för att läsa artiklar och sätta mig in i saker, så detta inlägg gjorde mig uppmärksam på ett helt nytt sätt. Uppmärksam och intresserad! Blir trött på alla på Facebook som häver ur sig massa skit utan att kolla upp fakta...

    Heja Reinfeldt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Politik är mycket viktigt i vårt samhälle, dessutom väldigt intressant. De som påstår att de inte är intresserade i politik eller skiter i att rösta skiter i allt. De kan heller inte sedan komma och klaga på eventuella beslut som är "fel".

      Radera
  2. Åh, jag vill maila dig en konversation jag hade igår på Facebook. Mailadress?

    SvaraRadera